fbpx
08-582 426 00 info@thoresta.se

På egen hand

Thoresta Herrgård ligger i ett otroligt lugnt och avskilt läge trots sin närhet till Stockholm och Arlanda. Mälaren ligger inom ett par minuters promenadväg där ni kan bada och basta vid vår brygga som ligger i anslutning till vårt hus Ören.

Vi har också ett unikt läge för golf då Thoresta Herrgård ligger inramad av tre golfbanor Bro Hof Golf, Bro-Bålsta GK samt Sofielund GK. Här finns möjlighet att hitta en bana som passar just dig.

Önskar du bara komma bort för att få lugn och ro, då räcker det med att du går en promenad i vår park. Här finner du lugn och ro i en fantastisk miljö.

För dig som vill aktivera dig

Golf

Runt Thoresta Herrgård finns tre väldigt fina golfbanor. Allt ifrån Bro Hof Slott som är absoluta topp klass inte bara i Sverige utan även i Europa. Sedan öppning för mer än 10 år sedan har Bro Hof Slott, Stadium Course vunnit Golf Digest ranking över Sveriges bästa golfbana. Den andra banan på Bro Hof Slott, Castle Course har de senaste 6 åren legat på topp 15 i Sverige.

Fler mycket bra golfbanor finns i området kring Thoresta Herrgård, Bro-Bålsta Golfklubb som designats av Peter Nordwall och är hemmaklubb för systrarna Sörenstam. Annika Sörenstam som är vår bästa damgolfare och kanske även Sveriges bästa golfare genom tiderna är fostrade på Bro-Bålsta GK. Stora greener på banan gör att en greenträff inte är lika med ett enkelt par som på andra banor. 40 metersputtar är inget ovanligt om du hamnar på fel sida av greenen, och sa någon att greenerna aldrig är platta? Undulerade greener med ett par meters höjdskillnad är inte så ovanligt, hål nummer 8 kan vara en av Sveriges mest svårputtade greener om du ligger på fel platå.

För dig som är ny golfare alternativt vill komma ut snabbt och enkelt på golfbanan (Sofielund ligger närmast Thoresta Herrgård) finns Sofielunds Golfklubb. Sofielund erbjuder Pay & Play golf vilket innebär att du inte behöver ha ”Grönt kort” för att komma ut på banan och spela. Sofielund erbjuder regelbundet golfkurser för dig som är ny på golf.

Vill du ta din golf till nästa nivå så har Bro Hof Slott avancerade kurser. Här hittar du allt från närspel, full sving och putt-kurser. Välj om du vill träna i grupp eller som individ, med eller utan videoinspelning.

Att säga att Thoresta Herrgård ligger mitt i ett golfmecka är ingen överdrift. Vi har golfbanan som passar för alla inom 7 minuters bilväg från Herrgården till första tee. Vi har samarbete med samtliga golfbanor och vill ni boka en weekend för golf för er själva eller golfgänget så hjälper vi till och ordnar det.

Mer information om våra golfpaket.

Ryder Cup

Önskar ni anordna ett ”Ryder Cup” för ert golfgäng? Kontakt oss för genomgång av lagkläder, golfbollar med tryck m.m. samt såklart bokning av starttider på golfklubbarna. Varför inte bokar en golfweekend med bästboll på fredagen, foursome på lördag och avsluta med singelspel på söndagen. Avsluta fredagen med middag på Bro Hof, lördagen med middag på Thoresta Herrgård samt prisutdelning till vinnande lag på söndagen. Kan det bli en bättre weekend? Om ni vinner såklart.

Löpning

Vill du springa finns det fina trafikfria landsvägar att nyttja. För den som söker tuffare terräng finns det slingor i skogen nere vid vattnet. Fråga oss om råd så får du information om de bästa vägarna för din sträcka som du tänkte springa. Om du vill ha sällskap i spåret hänger gärna vår köksmästare Jocke med, när han inte behöver laga mat såklart 🙂

Vackra omgivningar att promenera i omger herrgården.  Du kan gå från Herrgården på avskilda vägar helt utan trafik. I hägnen som omger Thoresta Herrgård kan du se Dovhjort och Vildsvin.

Cykla

Flera cyklar finns att låna för cykelturer.

Gym

I hotellbyggnaden finner du Thorestas gym. Där finns bland annat Crosstrainer, Cykel, Chin & dip ställning, Flextower, multi träningsbänk, kettle bells, hantlar, gummiband, pilatesboll, balansplatta och step up bräda. 

Bastu

Bastu finns på övre våningen i hotellflygeln. Vid bastun finns duschar, handdukar & tvål.  Önskar du boka vår bastu på Ören för vedeldad bastu med tillhörande bad i Mälaren så bokar du det med receptionen. Vid Ören har vi även Spabad på bryggan med magiskt utsikt över viken vid Mälaren när solen går ner.

10 tips till vinterbadare:

  1. Ta alltid med en vän.
  2. Värm upp dina muskler innan du går i vattnet.
  3. Låt din kropp svalna efter bastun innan du går i vattnet.
  4. Första gången, ta ett snabbt dopp.
  5. Klä dig varmt efter simturen.
  6. Drick varma drycker.
  7. Gå aldrig i vattnet om du är sjuk eller berusad.
  8. Bär gärna badskor och en badmössa.
  9. Hoppa aldrig i vattnet med huvudet först.
  10. Hur många gånger du går i vattnet, hur många gånger du bastar är högst individuellt. Lyssna på din kropp och se vad som fungerar just för dig.

Konst i närmiljö

I Bålsta, ca 7 km från Thoresta Herrgård, ligger Åbergs museum där Inger och Lasse Åberg har samlat seriekonst. Här finns bl.a. en av världens främsta samlingar av objekt baserade på Disneyfigurer.

Lerduveskytte

Granne med Ören nere vid Mälaren så ligger West Stockholm Shooting School. Här finns utmärka möjligheter att skjuta lerduvor, med eller utan instruktör. Totalt finns det 4 olika skjutbanor med kastare från alla håll, höga, låga, bakifrån och från sidan. Boka tid, med eller utan instruktör på deras webb.

Aktiva spel

Kubb, boule, brännbollsträ, krocket, fotboll och andra spel finns att låna i receptionen.

Galopp

Bro Park ligger väldigt nära Thoresta Herrgård. Under året så anordnas ett antal galopp på banan. En av de stora tävlingarna är loppen för kvinnliga jockeys där det avgörs vem som är världens bästa kvinnliga jockey. Tävlingen avgörs den 30 juni i år och flertalet av de kvinnliga jockeys bor hos oss på Thoresta Herrgård under tävlingarna. Under den helgen kommer du kunna umgås med de absolut bästa i jockeyvärlden när du bor på Thoresta Herrgård.

Konferensaktiviteter

Är det aktiviteter till konferensen som du letar efter, då har vi ett stort utbud att välja på. Allt från matlagning till pilbågeskytte. Läs mer om våra konferensaktiviter.

Thoresta Herrgård  |  197 93 Bro  | Telefon: 08-582 426 00 | Epost: info@thoresta.se

Karta och vägbeskrivning Google Maps