fbpx
08-582 426 00 info@thoresta.se

Ett axplock av aktiviteter

En miljö av möjligheter

Laga t.ex. mat med Thorestas kockar eller upplev dryckesprovning tillsammans med vår sommelier. Thoresta erbjuder många möjligheter till avkoppling och gemenskap. Vi samarbetar även med regionens ledande aktivitetsbolag för att kunna erbjuda alla typer av aktiviteter. Dessutom ligger Thoresta endast sju minuter från Bro Hof Slott Golf Club, en av Europas främsta golfbanor.

Ni kan alltid kontakta oss på 08-582 426 00 eller bokning@thoresta.se om ni vill bolla lite idéer eller ha fler förslag.

Kockarnas Kamp

Denna aktivitet är inspirerad av det svenska TV programmet med samma namn där olika tävlingsmoment inom matlagning resulterar i att en person tar hem priset som vinnare. Ni kommer att ställas inför olika utmaningar i form av typiska och praktiska matlagningsmoment. Aktiviteten är uppdelad i deltävlingar som resulterar i en final där en person till slut blir vinnare av Kockarnas Kamp. Den ärofyllda titeln innebär inte bara kollegors beundran utan även mottagandet av ett smakfullt pris och självklart ett förkläde från Thoresta Herrgård. Mousserande vin med snacks till deltagarna ingår. Aktiviteten tar ungefär en timme och är bäst lämpad för grupper upp till 20 personer.

Vinprovning / Dryckesprovning

Vinprovning är ett lättsamt och avspänts sätt att inleda er middag. Ni träffas i vår vinkällare eller, om vädret tillåter, i trädgården utanför. Vår sommelier presenterar två utvalda viner som ni tillsammans provar och inleder på så vis kvällens ”begivenhet” – er middag hos oss. Önskar ni en vinprovning med speciellt utvalda viner av vår Sommelier, då ska ni ta en titt på vår Vinprovning Premium, där ni får möjlighet att prova några av våra allra mest spännande viner från vår vinkällaren.

 I Thorestas kök & matsal

Tillsammans med Thorestas kök och matsal blir ni ett stjärnspäckat gäng som gör en spännande resa i smakernas och dofternas rike genom en aktivitet som både är praktisk, teoretisk och lekfull. Ni delas in i mindre grupper och cirkulerar bland stationer med olika kök- och matsals-moment. Både er fingerfärdighet och era sinnen kommer att få en rejäl utmaning, men ni kommer också få handfasta tips under aktivitetens gång.

Smakfyllda upplevelser

Låt oss få kittla era smaklökar och stimulera er sinnen genom en smakfylld upptäcksfärd. Hos oss har ni möjlighet att genom kunnande och okunnande, med vältrimmade smaklökar och med sunt förnuft, genomföra en praktisk frågequiz för både sinne och smak. De frågor som ska besvaras återfinns i Thorestas miljö och tillsammans kommer ni smaka, lukta och känna er fram till svaren. Det vinnande laget får inte bara välförtjänt beröm utan också en goodiebag med godbitar från Thorestas kök.

Ören relax

Här finns tid för härlig gemenskap och avkoppling. Tänk dig ett genuint falurött hus byggt precis vid vattnet, med tillgång till vedeldad bryggbastu, utomhusjazucci och ett stort trädäck. Allt med mysigt insynsskyddat läge. Här finns också ett modernt kök, möteslokal och alla tänkbara moderniteter.

Lerduveskytte

På Thoresta skjuter vi lerduvor på riktigt vid en egen professionell skeet och trapskyttebana på området. Förutom nöjet av att skjuta lerduvor får vi också en expertinstruktion i hagelskyttets ädla konst. En aktivitet som är utmärkt för interna tävlingar med roligt eftersnack. Det visar sig ofta att de som inte tidigare skjutit oftast är de som vinner…

Laserlerduveskytte

Miljövänligt och ofarligt sätt att uppleva spänningen av lerduveskytte i både dagsljus eller mörker. Vi använder riktiga hagelgevär som är modifierade med avancerad elektronik tillsammans med plastduvor. Vill man skjuta inomhus går det också bra men då skjuter man på fasta mål i form av små lådor. Träffar, missar och poäng visas på en elektronisk poängtavla. Eftersom det inte blir någon rekyl när man avfyrar geväret är denna aktivitet lämplig för alla.

Pilbågsskytte

Pilbåge är en av våra mest uppskattade aktiviteter. Våra duktiga instruktörer ser till att ni lär er grunderna och lägger upp skyttet på en lagom nivå. Samtidigt som det är lätt att lära sig hur man skjuter så märker man snabbt att man kan skapa nya utmaningar bara genom att ändra avståndet till tavlan. Efter instruktioner brukar vi inleda pilbågsskyttet med övningsskytte innan vi avslutar med en tävling. Vi skjuter på internationella poängtavlor och beroende på hur stor gruppen är tävlar vi i lag eller individuellt.

 

Mästarnas mästare

Ni har sett originalet på Tv, och vill givetvis veta vem är Mästarnas Mästare på ert företag. Vår variant är en riktigt rolig och utmanande aktivitet där massor av talanger sätts på prov. Vi har ett system där man får poäng efter det lag som man just då ingår i och sedan tar man med sig sina individuella poäng under dagen vid lagbyte. Det gäller alltså att vara en bra lagspelare för att vinna. På de flesta grenar deltar alla i laget aktivt men på några grenar måste ni utse någon att utföra t. ex. ett klättermoment eller styrkeprov. Detta innebär att vi i slutet av dagen har några deltagare som har högst poäng och med dessa kör vi en final där mästarnas mästare skall koras. Vi bygger upp en enklare arena som de flesta aktiviteter kommer att utgå från och som vi har som samlingsplats under aktiviteten. Grenarna som Mästarnas mästare kan innehålla är bland annat: skytte, teamhinderbanor, cykelstafett, com-radioorientering, klättermoment, styrka, uthållighet, pannbens-utmaningar, sammarbetsövningar, klurigheter och minnesövningar.

Checkpoint 59

En kommunikationsaktivitet som passar alla. Den är rolig, lagom fysisk och samarbetet kommer till sin ytterstaspets. Gruppen delas upp i lag om 4-8 personer. Varje lag utser en lagkapten som tilldelas com-radio och kartamed kontrollpunkter. Övriga i laget får endast en com-radio. Lagkaptenens uppgift är att via radion styra laget till de olika kontrollerna. På varje plats finner laget information som de skall rapportera tillbaka till lagledaren som skriver ner svaret på rätt plats i svarshäftet. Tydlig och enkel kommunikation är viktigt för att lösa uppgiften. En nog så avgörande detalj är att lagen endast har 59 minuter på sig att hitta alla kontroller.

Mousetrap

Detta är en roligt aktivitet som utmanar deltagarnas förmåga att samarbeta och kommunicera både internt och externt. Dessutom krävs det att lagen är kreativa, uppfinningsrika och kan arbeta under tidspress. Tillsammans skall alla grupper på tid bygga en avancerad råttfälla. Varje grupp skall konstruera en unik del av anordningen och varje del skall kunna starta nästföljande del. Grupperna får en bestämd mängd material och verktyg samt en unik mekanisk detalj (t.ex. en liten tågbana eller sparkande leksaksfotbollspelare). Det finns en gemensam verkstad där lagen kan låna mer verktyg och material. När man sätter i gång råttfällan kommer det att se ut lite som ett jättelikt domino där varje rörelse kan följas av samtliga och förhoppningsvis avslutas allt med att råttan fastnar i fällan och ett stort jubel utbryter. Mousetrap kan arrangeras både inom- och utomhus.

Vernissagemålning

Den perfekta aktiviteten för såväl teambuilding, underhållning eller avkoppling. Den passar både stora och små grupper och kan utföras såväl ute som inne. I grupper 3–5 personer målar ni tavlor efter tema med hjälp av en konstnär. Tavlor som ni sedan kan pryda kontoret med.
ATV safari
Med våra 4-hjuliga motorcyklar får du en naturupplevelse utöver det vanliga. Den utmanade banan är ca 7 km lång och går genom en fantastisk skog där förarna får manövrera sina motorcyklar över stock och sten och genom trixiga passager. Under denna aktivitet är det förbjudet att vara påverkad av alkohol och/eller mediciner.

Segway

Följ med oss på en segwaytur eller kör en rolig tävling på̊ teknikbana. Vi har 11 stycken Segway x2, dvs. den bästa modellen som passar för alla att köra, Segway x2 är utrustad med bredare hjul vilket gör dem stabilare och mer terränggående. Detta gör att vi kan köra på̊ nästan alla underlag. Alla kan köra segway och man lär sig på̊ bara några minuter. Våra instruktörer ger er en grundlig genomgång och sedan kör vi en vacker tur i naturen eller inne i stan. Om ni är större grupper kan vi hyra in fler segways för turkörning eller använda segwaysen för att göra en rolig aktivitet där vi tävlar på̊ teknikbanor eller kombinerar den med andra aktiviteter t.ex. skytte.

iTeamriddle

Teamriddle är en iPad-aktivitet där deltagarna kan förvänta sig en fartfylld tävling där vi pressar tekniken till oanade höjder. Roliga övningar, kluriga frågor, fotouppdrag samt konstruktionsuppgifter matas på i en aldrig sinande ström. I den utrustning som delas ut finns bland annat ryggsäck, en Ipad, ett häfte, kartor mm. Hög uppfinningsförmåga och smartness kommer att belönas där inget kan tas för givet på förhand. Målet med aktiviteten är att försöka lösa så många uppgifter som möjligt och intjäna poäng utan förluster. Laget med bäst samarbetsförmågan är de som ligger närmast till hands att vinna den åtråvärda pokalen. När tiden är ute summeras aktiviteten under glada former och avslutas sedan med en prisutdelning. Aktiviteten utförs utomhus.

Skyttekampen

Här har vi kombinerat de tre mest efterfrågade skytteaktiviteterna i en rolig skyttekamp. Bågskyttet sker med tävlingsbågar, luftgevären har kikarsikten och luftpistolerna är av klassisk modell. Vi värmer upp med bågskyttet på olika avstånd från tavlan. Därefter är det dags att finjustera siktet med våra luftgevär. Allt avslutas sedan med en rafflande finalomgång där vi plockar fram de utslagsgivande luftpistolerna. Nu är det upp till bevis om deltagarna har fått till den ”inre målbilden”. Instruktören kommer med tips och råd under hela aktiviteten. Vartefter som deltagarnas skicklighet ökar så ökar vi även avståndet till måltavlorna. Enkelt, roligt och alla kan vara med. Mest poäng blir vinnaren för dagen. Kläder efter väder.

Kajakpaddling

Kajakpaddling är ett avkopplande och härligt äventyr där omgivningarna utforskas i lugnt tempo. Paddlingen sker på Mälaren och startar nere vid Båthuset. Paddelmiljön runt Thoresta är väldigt tilltalande med öar, sandstränder och lugna vikar. Chansen är stor att vi ska få se både bäver och havsörnen under turen. Paddlingen sker i 2-manna kajaker, så kallade K2’or, en mycket stabil och lättpaddlad kajaktyp. Oömma kläder anpassade efter väderlek. Komplett ombyte med kläder packat i vattentäta påsar.

420 Sekunder

420 sekunder är en galet rolig och populär teamtävling! Aktiviteten bygger på att man i lag möter varandra parallellt vid 6 stationer, och under tidspress måste jobba tillsammans för att lyckas lösa de problem som de ställs inför. 5 övningar görs i en grundomgång och allt avgörs sedan i en rafflande final. Deltagarna kommer att få nyttja hela sitt förråd av humor, intelligens och planeringsförmåga samt testa sina gränser, men mer mentalt, än fysiskt. Aktiviteten passar alla, såväl gammal som ung. Utförs utomhus = kläder efter väder

Nerver av Stål

Nerver av stål är en rolig och utmanande inomhustävling som alla kan vara med på. Deltagarna delas upp i lag och där man sedan möter de andra lagen i 12 stycken olika utmaningar. Varje lag väljer ut en lagkamrat per omgång som skall möta de övriga lagens utmanare. Efter varje utmaning så väljer man ut en ny lagmedlem, vilket gör att alla får göra minst 2 stycken utmaningar under denna hektiska timme. Något som kan vara mer än tillräckligt av nervspänning för de flesta! Övriga deltagare är publik och glada påhejare! Koncentration, smartness och fokusering är tre stycken mycket användbara egenskaper under denna nervkittlande aktivitet. Aktiviteterna utförs inomhus.

Isskulptering

Isskulptering är en avspänd och trevlig aktivitet, där kreativiteten flödar i eldens värmande sken. Under professionell vägledning guidas deltagarna in i is skulpterandets magiska värld. Deltagarna formar isen efter ett bestämt tema som tex kan vara företagets logotyp eller liknande. Med hjälp av olika typer av stämjärn formas isen till den vision som gruppen har valt. När tiden är inne presenterar grupperna sina verk och hedersomnämnandet går till laget med bästa kreation kombinerat med bästa motivering. En annorlunda aktivitet som faktiskt går att göra året runt. Aktiviteten utförs utomhus = kläder efter väder

Kreaktiviteten

Kreaktiviteten en rolig aktivitet där ett 30-tal luriga och kluriga utmaningar skall lösas inom en viss tid. Utrustningen man får till sin hjälp består bland annat av en digitalkamera, några pappersark, ett snöre, en penna och en plastpåse. Målet med aktiviteten är sedan att försöka att lösa så många uppdrag som möjligt från den uppdragsfolder som finns med och intjäna maximalt antal poäng! Tex lösa hemliga koder, tillverka “omöjliga” pappers konstruktioner, lösa teambuildinguppgifter och ta bilder på medarbetare utförandes olika uppdrag. Allt under tidspress förstås för att göra det extra utmanande. När tiden är ute summeras aktiviteten under glada former och vinnarna utses. Aktiviteten utförs utomhus = kläder efter väder.

Thoresta Herrgård  |  197 93 Bro  | Telefon: 08-582 426 00 | Epost: info@thoresta.se

Karta och vägbeskrivning Google Maps