08-582 426 00 info@thoresta.se

VINPROVNING PREMIUM

Vinprovning med några av våra bästa viner

Vinprovning premium är ett utmärkt sätt att kicka igång en middag. Vår trevliga vinkällare har plats för upp till 12 personer. Känslan av att provsmaka premiumviner omgiven av hundratals flaskor i vinkällaren är svår att slå. Borden är gjorda av vintunnor och stearinljusen ger en härlig stämning i den annars mörka vinkällaren.

Är ni ett större sällskap så serverar vi vinerna utomhus på verandan om vädret tillåter annars duker vi upp inomhus.

Under avslappnade former presenterar vår sommelier tre olika viner som ni provar tillsammans med den inledande rätten på menyn – kvällens amuse. Lättsamt och avspänt är stämningen som leder er vidare mot kvällens matupplevelse.

Pris: 295 kr/person inklusive dryck.

Önskar ni en lite enklare vinprovning så rekommenderar vi vår Vinprovning med mingel där vi serverar två olika viner under avslappnade former.

Kan en dryckesprovning se ut hur som helst?

Tillsammans kan ni t.ex. botanisera i vår välfyllda vinkällare med viner från spännande producenter från hela världen. Vi har en mängd dryckesprovningar och nedan kan ni läsa om säsongen handplockade favoriter.  Vår sommelier är gärna ert bollplank när vi skräddarsyr just er egen dryckesprovning. 

Mousserande vin eller Champagne?

Finns det något mousserande vin som håller samma klass som vinerna från Champagne? Vi provar följande spännande viner: Champagne, Cava, Talento och något trevligt från nya världen.

Sydafrika

Sydafrika har gjort vin i över 300 år och erbjuder ett fantastiskt urval på alla typer av viner. Under den här provningen upplever vi viner gjorda på den gröna druvan.

Rhoneviner

I Rhone, Frankrike görs vita, rosé, röda och söta viner. Rhone delas in i norra delen, där syrah druvan dominerar och södra delen, där grenache druvan är främst. Viner med denna ”rhone-stil” görs idag runt om i världen och detta är något vi kommer att prova mot varandra och utvärdera.

Valpolicella, Ripasso, Amarone, Recioto

Norra Italien erbjuder ett mycket härliga urval av viner och inte minst från byn Veneto. Denna provning ger dig en djupdykning i vinerna från detta område.

Orsak och verkan

Denna klassiska provning nu i ny tappning. Här kommer alkoholfria alternativ serveras i glasen, allt ifrån druv- till fruktmuster, tillsammans med en smakfull tallrik.

Om ni har frågor eller funderingar eller vill boka en dryckesprovning, kontakta oss på bokningen på 08-582 426 00 eller bokning@thoresta.se. Varmt välkomna!

Önskar ni en annan dryckesprovning såsom exempelvis Champagneprovning eller Whiskeyprovning så kontakta oss så berättar vi mer om vilka utmärkta alternativ vi kan erbjuda.

Thoresta Herrgård  |  197 93 Bro  | Telefon: 08-582 42600 | Epost: info@thoresta.se

Karta och vägbeskrivning Google Maps