08-582 426 00 info@thoresta.se

White Guide – Mycket God Klass

Sublim balans för hela slanten

Bland bördiga åkrar och slingriga vägar på den uppländska slätten kikar vackra Thoresta Herrgård fram bakom en ekdunge. Sväng in på den pampiga grusplanen och sug in den eleganta atmosfären kring detta 1700-talshus. Miljön är klassisk i äldre stil men utan alltför mycket krusiduller. En sprakande brasa värmer, och välgjorda fördrinkar serveras i salongen som är charmigt uppdelad i små sittgrupper. Här kunde man sitta hela kvällen. Men till Thoresta kommer man ändå för maten.

I matsalen är det elegant klassiskt med vita dukar, silver och vackra glas. Även om färgskalan i övrigt går i grått och diskret naturnära färger är stämningen långt ifrån trist. Upplevelsen är genomarbetad med stor finess och urbana vibbar.

betor från trädgården

Förrätten heter rätt och slätt ”beta”, men utmanar smakmässigt allt vad vi förväntar oss av en rödbetsrätt. Den är fräsch, krispig, syrlig och fångar rödbetan i ett nötskal utan dämpande jordighet eller murrighet. Hemligheten? På pappret picklade senapsfrön och råhyvlad rödbeta inlagd i olja – men framför allt handlar det om en kock med sublim känsla för balans. Och det går igen i hela menyn. Det är genomarbetade smaker med både djup och precis syrlighet. Lättheten finns där men det är inte nynordiskt till sin karaktär. Den hängmörade biffen smälter i munnen och väcker vårkänslor med pigg rosenkål och en skimrande tryffelsky. Serveras med en känsligt vald bourgogne från Chevillon Chezeau med en touche av nötter och sensommarens bär. Till och med bolognesen till sällskapets minsta deltagare är så god att den delas i smyg med alla runt bordet.

Vinlistan drar åt det klassiska, med stabila val till maten, och det alkoholfria dryckespaketet är lika välbalanserat. Trots en fullsatt kväll gör serviceteamet att alla känner sig sedda och uppassade. Den varma känslan dröjer sig kvar – hit återvänder vi gärna.

Publicerad maj 2022

https://whiteguide.com/se/sv/restaurants/6009-thoresta-herrgard

Thoresta Herrgård  |  197 93 Bro  | Telefon: 08-582 42600 | Epost: info@thoresta.se

Karta och vägbeskrivning Google Maps

Konferens med egen Herrgård

Vad roligt att ni är intresserade av konferens hos oss!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD AV KONFERENS HOS OSS!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.