CHAMPAGNESYRAD LAXFILÉ
Receptet gäller för 4 personer
Ingredienser:
- 400 g laxfilé, jämntjock utan skinn, helst den främre biten.
- 1,5 l vatten
- 5 dl champagnevinäger
- 0,5 dl salt
- 1 gul lök skalad och skuren i klyftor
- 3 lagerblad
- 10 vitpepparkorn
Gör så här:
Lägg laxfilén i en ugnsfast form som rymmer minst 3 liter och förvara i rumstemperatur ett par timmar före tillagning.
Koka upp vattnet tillsammans med de övriga ingredienserna. Smaka av. Lagen skall vara rejält salt och syrlig. Slå den kokande vätskan över laxen. Det är viktigt att vätskan täcker laxen helt.
Täck formen med filmplast. Sätt en termometer i den tjockaste delen av fisken och låt dra till en innertemperatur på +47°C. Häll av vätskan och kyl ner.
Servera med hemmagjord dillmajonnäs och citron.
Thoresta Herrgård | 197 93 Bro | Telefon: 08-582 42600 | Epost: info@thoresta.se