fbpx
08-582 426 00 info@thoresta.se

Italiensk maräng – semifreddo

  • 300 g socker
  • 1,5 dl vatten
  • 200 g äggvita
  • 2 tsk citronjuice
  • 100 g socker

Häll äggvitan, pressade citronen och 100g socker i en rostfri bunke. Helst en matberedare med visp, men det går självklart bra med en vanlig elvisp. Koka vattnet med resterande socker i en liten kastrull till +122°C.

Då temperaturen nått +120°C är det dags att vispa äggviteblandningen till ett kraftigt skum. Tillsätt därefter den kokande sockerlagen, när den uppnått +122°C i en fin stråle under kraftig omrörning, sänk hastigheten och låt gå tills marängen svalnat. Kyl marängen i kylskåp ca 10 minuter.  

Semifreddo

  • 1 sats maräng
  • 1 l grädde
  • 4 gelatinblad

Under tiden marängen kyls: Lägg gelatinbladen i kallt vatten och vispa 9 dl av grädden luftigt. ljumma 1dl grädde och smält ner gelatinbladen. Vänd ner först gelatinet och där efter den vispade grädden i marängen, fyll upp i en passande form och frys i minst fem timmar.  

Rostad vit choklad

200g vit choklad (gärna pellets)

Fördela eller bryt chokladen tunt och jämt på en plåt med bakplåtspapper. rosta i +180°C mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.  

Servera semifreddon med tex. blåbärssylt, färska bär och ätbara blommor.

Thoresta Herrgård  |  197 93 Bro  | Telefon: 08-582 426 00 | Epost: info@thoresta.se

Karta och vägbeskrivning Google Maps