08-582 426 00 info@thoresta.se

Italiensk maräng – semifreddo

  • 300 g socker
  • 1,5 dl vatten
  • 200 g äggvita
  • 2 tsk citronjuice
  • 100 g socker

Häll äggvitan, pressade citronen och 100g socker i en rostfri bunke. Helst en matberedare med visp, men det går självklart bra med en vanlig elvisp. Koka vattnet med resterande socker i en liten kastrull till +122°C.

Då temperaturen nått +120°C är det dags att vispa äggviteblandningen till ett kraftigt skum. Tillsätt därefter den kokande sockerlagen, när den uppnått +122°C i en fin stråle under kraftig omrörning, sänk hastigheten och låt gå tills marängen svalnat. Kyl marängen i kylskåp ca 10 minuter.  

Semifreddo

  • 1 sats maräng
  • 1 l grädde
  • 4 gelatinblad

Under tiden marängen kyls: Lägg gelatinbladen i kallt vatten och vispa 9 dl av grädden luftigt. ljumma 1dl grädde och smält ner gelatinbladen. Vänd ner först gelatinet och där efter den vispade grädden i marängen, fyll upp i en passande form och frys i minst fem timmar.  

Rostad vit choklad

200g vit choklad (gärna pellets)

Fördela eller bryt chokladen tunt och jämt på en plåt med bakplåtspapper. rosta i +180°C mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.  

Servera semifreddon med tex. blåbärssylt, färska bär och ätbara blommor.

Thoresta Herrgård  |  197 93 Bro  | Telefon: 08-582 42600 | Epost: info@thoresta.se

Karta och vägbeskrivning Google Maps

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD AV KONFERENS HOS OSS!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

Några deltagare kan tänka sig delat dubbelrum (med sängar isär), om anläggningen inte kan erbjuda det antalet enkelrum vi primärt önskar