TARTE FLAMBÉE
Deg
- 250 g ljummet vatten
- 150 g surdeg
- 375 g vetemjöl
- 15 g olivolja
- 15 g färsk jäst (smulas ner i vattnet)
- 15 g salt
Blanda ingredienserna i en degblandare med degkrok tills degen släpper från kanterna på bunken. Jäs under handduk i ca 30 minuter. Mjöla och kavla ut tunt på bakplåtspapper och placera på en bakplåt.
Topping
- 150g kesella gourmet
- 150 g crème fraiche
- 1 msk salt
- Nymald vitpeppar efter smak
- 200 g rimmat sidfäsk/panchetta
- 2 st gula lökar
Rör ihop kesella, crème fraiche, vitpeppar och salt och bred ut jämnt på degen. Strimla sidfäsk/panchetta och lök fint och fördelas jämnt över toppingen.
Baka av i 280° varmluft + undervärme i ca 8 minuter.
Dryckestips:
Minuty, Prestige Rosé, Côtes de Provence, Frankrike. Läs mer »
Thoresta Herrgård | 197 93 Bro | Telefon: 08-582 42600 | Epost: info@thoresta.se