08-582 426 00 info@thoresta.se

Unik middagsupplevelse med Antoine Roland-Billecart från Billecart-Salmon

Winemakers dinner med Antoine Roland-Billecart

Vi är stolta att presentera en unik kväll med champagneproducenten Antoine Roland-Billecart från det världsberömda Billecart-Salmon. Antoine, som sällan gör gästspel, kommer att dela med sig av sin passion och kunskap under denna exklusiva middag.

Datum: Fredagen den 22 mars 2024
Tid: 19.00

Pris

5-rätters middag med dryckespaket kostar 2600kr/person.

Vi erbjuder logi och frukost i samband med denna middag för 1450kr/person i delat dubbelrum. För enkelrum tillkommer 300kr/person.

Meny

Middagen består av en 5-rätters middag speciellt anpassad till de utvalda Champagnerna. Menyn kommer inom kort att presenteras här nedan.

Vid denna middag kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost i form av vegetariskt/vegansk, mjölkprotein, ägg eller livsstilsdieter såsom exempelvis LCHF, GI m.m.

Meny

BLÅMUSSLA
gurka, selleri, gräddfil & äpple

NÖT
tartar (från Signhildsberg), syrad spetskål, ostronemulsion & beta

GÖS
halstrad, kålrabbi, forellromssmörsås & örter

WRÅNGEBÄCK
riven, sallad från johannas stadsodling & rostade nötter

Välkomna!

Winemakers dinner med Antoine Billecart

22 mars kl 19.00
Övriga önskemål samt eventuella allergier

En sällsynt möjlighet

Denna kväll är en sällsynt chans att uppleva en extraordinär kombination av utsökta champagner och en femrätters gourmetmåltid av högsta klass. Antoine Roland-Billecart har personligen valt ut fem exceptionella champagner från Billecart-Salmons prestigefyllda sortiment för att ackompanjera varje rätt.

En smakresa utöver det vanliga

Varje rätt på menyn är omsorgsfullt utformad för att framhäva och komplettera smakprofilerna i de utvalda champagnerna. Det blir en kväll fylld med fascinerande berättelser och insikter om konsten att skapa världsklassig champagne, direkt från en av de främsta experterna på området.

Begränsat antal platser

Denna exklusiva middag erbjuder en intim och lyxig atmosfär. Platserna är begränsade för att säkerställa en personlig och engagerande upplevelse. Det är en sällsynt chans att möta en av de mest framstående profilerna inom champagnevärlden och att fördjupa dina kunskaper och upplevelser inom detta fascinerande område.

Missa inte denna exklusiva chans att uppleva en kväll med Antoine Roland-Billecart och Billecart-Salmon, där varje glas champagne berättar en egen historia.

Utvalda Champagner

Under vår exklusiva middag kommer vi att få  nöjet att njuta av en handplockad samling av Billecart-Salmons utsökta champagner. Dessa noggrant utvalda champagner speglar husets dedikation till kvalitet, innovation och tradition

1. Brut Réserve Magnum:

Brut Réserve Magnum från Billecart-Salmon är en exemplarisk representation av husets signaturstil. Denna champagne är en harmonisk blandning av Chardonnay, Pinot Meunier och Pinot Noir, hämtade från de bästa vingårdarna i Champagne-regionen. Den större magnumflaskan bidrar till en långsammare mognad och utveckling av smakerna, vilket resulterar i en rikare och mer komplex smakprofil. Karaktäriserad av sin eleganta struktur, fina bubblor och balanserade palett av fruktiga och blommiga noter, erbjuder Brut Réserve Magnum en upplevelse av raffinerad friskhet och subtil elegans.

2. Blanc de Blancs Grand Cru:

Blanc de Blancs Grand Cru är en utmärkt cuvée gjord enbart från Chardonnay-druvor, specifikt från Grand Cru-vingårdar. Denna champagne är en hyllning till renheten och finessen hos Chardonnay och erbjuder en krispig och livlig smakprofil. Med dess ljusa och klara utseende avslöjar den delikata aromer av citrus och vita blommor, ackompanjerade av en antydan av mineralitet och en lång, ren eftersmak. Blanc de Blancs Grand Cru är en idealisk representant för Billecart-Salmons förmåga att skapa eleganta och sofistikerade champagner.

3. Rendez Vous N.3:

Rendez Vous N.3 är en unik och innovativ champagne som representerar en modern twist på traditionell champagne. Denna cuvée är en del av en speciell serie som syftar till att utforska nya smakdimensioner och uttryck. Den kombinerar ovanliga druvblandningar eller vinifieringsmetoder för att skapa något helt unikt. Med sin djärva smakprofil och experimentella natur, är Rendez Vous N.3 en spännande upplevelse för den äventyrslystne champagneentusiasten.

4. Sous Bois:

Sous Bois är en distinkt cuvée i Billecart-Salmons sortiment, som helt vinifieras i ekfat, vilket ger en rik och komplex smakprofil. Denna metod ger en exceptionell struktur och djup, med robusta smaker av rostat bröd, mogen frukt och en antydan av kryddor. Sous Bois är en hyllning till traditionell vinmakningskonst och erbjuder en unik och minnesvärd upplevelse, med en perfekt balans mellan kraft och finess.

5. Elisabeth Salmon 2008:

Elisabeth Salmon 2008 är en av Billecart-Salmons mest exklusiva och prestigefyllda cuvéer. Denna vintage roséchampagne är en hyllning till en av grundarna, Elisabeth Salmon. Framställd från en blandning av Pinot Noir och Chardonnay, utstrålar denna champagne elegans och komplexitet. Dess förföriska rosa färg kompletteras av en rik och mångfacetterad aromprofil som innefattar röda bär, blommor och en subtil mineralton. Med sin fina balans och långvariga finish, är Elisabeth Salmon 2008 en exceptionell champagne som representerar höjden av Billecart-Salmons hantverksskicklighet.

Lennart Borrwall

Om Antoine Roland-Billecart

Familjen Billecart har en lång och stolt historia av vinmakning som sträcker sig över flera generationer. Antoine, som är en del av den sjunde generationen, har fortsatt familjetraditionen med stor skicklighet och passion. Han har spelat en avgörande roll i att upprätthålla och utveckla husets rykte för att producera champagner av hög kvalitet, som är välbalanserade och karaktäristiskt eleganta.

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av Antoine Roland-Billecarts arbete är hans fokus på att bibehålla en perfekt balans mellan tradition och innovation. Han har framgångsrikt kombinerat traditionella metoder för champagnetillverkning, som har bevarats inom familjen i århundraden, med modern teknik och nya tekniker. Detta tillvägagångssätt har möjliggjort för Billecart-Salmon att ständigt förbättra kvaliteten på sina champagner samtidigt som husets unika stil och karaktär bevaras.

Under Antoines ledning har Billecart-Salmon också prioriterat hållbarhet och miljömedvetenhet i vinproduktionen. Han har varit en förespråkare för miljövänliga metoder inom vinodling och produktion, vilket inkluderar noggrann hantering av vingårdar och användning av hållbara tekniker för att minska miljöpåverkan.

Antoine Roland-Billecart passion och kunskap om champagne gör honom till en respekterad person i vinvärlden.

Om Billecart-Salmon

Billecart-Salmon är ett ansett champagnehus med en rik historia och ett välgrundat rykte för att producera några av världens finaste champagner. Grundat år 1818 genom äktenskapet mellan Nicolas François Billecart och Elisabeth Salmon, är Billecart-Salmon ett av de äldsta familjeägda champagnehusen som fortfarande är i drift. Beläget i byn Mareuil-sur-Ay i Champagne-regionen i Frankrike, har Billecart-Salmon i över två århundraden varit synonymt med exceptionell kvalitet och raffinerad elegans.

Hemligheten bakom deras Champagne

Billecart-Salmons framgång kan delvis tillskrivas deras engagemang för traditionella produktionsmetoder, kombinerat med en öppenhet för innovation. En av de mest framträdande aspekterna av deras tillverkningsprocess är användningen av kall jäsning, en teknik som bidrar till att bevara fräschören och finessen i vinet. Detta, tillsammans med en långsam och försiktig jäsning, säkerställer att varje flaska champagne behåller sin distinkta karaktär och komplexitet.

Produktutbud

Billecart-Salmons sortiment inkluderar en rad olika stilar, från deras signatur Non-Vintage Brut Réserve till den prestigefyllda Vintage Cuvée. Deras Brut Rosé, berömd för sin delikata balans och elegans, är särskilt uppskattad bland champagnekännare. Varje champagne reflekterar husets strävan efter perfektion, med en oöverträffad uppmärksamhet på detaljer från vingården till flaskan.

Internationell närvaro och erkännande

Billecart-Salmon är högt ansedd globalt och deras champagner är närvarande på några av världens mest exklusiva restauranger och vinbutiker. Huset har fått omfattande erkännande och utmärkelser för sin konsekventa kvalitet och har en lojal följarbas bland champagneentusiaster.

Thoresta Herrgård  |  197 93 Bro  | Telefon: 08-582 42600 | Epost: info@thoresta.se

Karta och vägbeskrivning Google Maps

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD AV KONFERENS HOS OSS!

Oavsett om ni är en stor eller liten grupp kan vi erbjuda er avskildhet. Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD AV KONFERENS HOS OSS!

För er som har lite mindre tid för er konferens alternativt har svårt att vara borta över natten. Upplev vår Herrgårde med en dagkonferens i avskild närhet. Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD AV KONFERENS HOS OSS!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD AV KONFERENS HOS OSS!

Med detta klassiska tvådagarsupplägg finns gott om tid för effektiva möten dagtid i kombination med värdefull tid för att hinna umgås tillsammans på kvällen. Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

VAD ROLIGT ATT NI VILL BOKA TRÄNINGSWEEKEND!

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Övriga önskemål samt eventuella allergier

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD KONFERENS HOS OSS!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD KONFERENS KORT INPÅ!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD EGEN HERRGÅRD!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

Konferens med egen Herrgård

Vad roligt att ni är intresserade av konferens hos oss!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD AV KONFERENS HOS OSS!

Konferens från lunch till lunch är ett populärt alternativ för grupper som har lite längre resväg. Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.