08-582 426 00 info@thoresta.se

Det här gör Thoresta i samband med Coronaviruset

Vi på Thoresta Herrgård gör allt vi kan för att du som gäst ska känna dig trygg att komma till oss. Våra gästers och medarbetares säkerhet är vår högsta prioritet och vi har sedan utbrottet av coronaviruset noga följt händelseutvecklingen. Så här arbetar vi i denna extraordinära situation:

  • Vi följer löpande informationen från berörda myndigheter och vidtar alla nödvändiga åtgärder i enlighet med deras rekommendationer.
  • Städning av hotellrum, konferensrum, gym, aktivitetsrum, restaurang samt Herrgård utförs enligt gängse rekommendationer.

Arbetsmiljörättslig riskbedömning

Thoresta Herrgård har tillsammans med personal och vårt skyddsombud gjort en riskbedömning när det gäller risk för smittspridning av corona viruset.

Vi har även tagit fram åtgärder för förebyggande åtgärder för att smitta ej skall uppstå.

Utöver de rutiner vi dagligen jobbar med när det gäller hygien så har vi även säkerställt att all personal jobbar efter följande rutiner:

  • Ingen personal har varit i de smittdrabbade områden som UD avråder från att åka till.
  • All personal har förstärkt upp sin handhygien genom att tvätta händerna direkt och därefter desinfektionera dem direkt vid ankomst till arbetsplats. Detta görs sedan ytterligare 2 ggr varje dag och dessutom vid varje toalettbesök.
  • Städavdelningen jobbar förebyggande med att desinfektionera samtliga riskytor som dörrhandtag toaletter ledstänger avställningsytor samt vårt träningsrum.
  • Vi jobbar utefter vår branschorganisation Visitas rekommendationer

Mer information om Coronaviruset finns på Folkhälsomyndighetens sida;

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/

Vad innebär allmänna råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten?

Allmänt råd

Folkhälsomyndigheten kan också ta fram så kallade allmänna råd som anger hur någon kan eller bör göra för att uppfylla en bindande regel i en lag, förordning eller föreskrift. Allmänna råd är inte bindande, men om man väljer att inte göra på det sätt som står i det allmänna rådet ska man kunna visa att samma resultat uppnås på annat sätt.

Myndigheter får skriva allmänna råd inom sitt verksamhetsområde. Det krävs inte något bemyndigande. Vi har t.ex. tagit fram allmänna råd till smittskyddslagen.

Allmänna råd bygger ofta på förarbeten till lagar, och den samlade expert- och juridiska kunskapen på området. De tas fram tillsammans med berörda verksamheter och myndigheter.

Vad är en rekommendation?

Rekommendationer är inte på samma sätt kopplade till regler. De bygger på vetenskap eller den bästa tillgängliga kunskapen. Rekommendationer kan användas på områden där informationen kan behöva ändras med kort varsel, exempelvis när det gäller områden där förutsättningarna förändras på grund av att faktorer kan vara nya eller okända.

De rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten bygger på den samlade expertkunskap som finns nationellt och internationellt.

Mer information: https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/foreskrifter-och-allmanna-rad/om-lagar-forordningar-och-foreskrifter/

Thoresta Herrgård  |  197 93 Bro  | Telefon: 08-582 42600 | Epost: info@thoresta.se

Karta och vägbeskrivning Google Maps

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD AV KONFERENS HOS OSS!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

Några deltagare kan tänka sig delat dubbelrum (med sängar isär), om anläggningen inte kan erbjuda det antalet enkelrum vi primärt önskar