08-582 426 00 info@thoresta.se

Familjeweekend

Sista helgen innan skolstart har vi familjehelg på Thoresta.

Passa på att få lite miljöombyte efter jul och nyår samt tid att umgås bara med familjen. På Herrgården har vi ordnat med olika aktiviteter för familjen som passar både vuxna och barn. Innan frukost erbjuder vi också yoga med instruktör för er som vill få lite tid för er själva. Varmt välkomna den 8:e och 9:e januari.

Mer information om Familjeweekend >>>
Aktiviteter under er vistelse >>>
Priser och bokning >>>

Utsikt från Herrgården

Uppstart på det nya året med familjen

2020 har varit ett mycket märkligt år, både för vuxna och barn. Vi vill därför erbjuda en härlig start på det nya året. Den 8:e till 10:e januari har vi Familjeweekend på Thoresta. Det innebär att ni är välkomna till vår Herrgård för incheckning antingen på fredag eftermiddag eller lördag eftermiddag.

På eftermiddagen så finns det många spännande aktiviteter att välja mellan för familjen. Tillsammans med Aktivitetsteamet har vi förberett flera olika aktiviter för familjen. Exempelvis Laserskytte där alla i familjen tävlar om vem som är familjens främsta skytt. Det finns också minipingis, bordshockey samt olika brädspel.

På Loftet, vårt aktivitetsrum hittar ni andra utmaningar att välja mellan, exempelvis shuffleboard, dart, biljard.

Padel är en sport som verkligen har vuxit starkt de senaste åren. Bålsta Padelhall ligger 10 minuter från Thoresta Herrgård. Vi hjälper er att boka en bana och låneracket om ni önskar.

Vernissage

Konstnären Roger Fällman har vernissage hos oss på Thoresta Herrgård under helgen och ställer ut sina tavlor i vår stora konferenslokal Magasinet. Roger Fällman är en lokal konstnär som bor i Bålsta och är känd för sina natur och landskapsmålningar.

Tipspromenad

Under eftermiddagen finns det en tipspromenad “Herrgårdsfrågan” som går runt i parken. Frågorna är anpassade för både vuxna och barn. Priser till alla barnen samt pris till bästa vuxna.

En promenad innan middagen är aldrig fel, speciellt på vintern. Till middagen serveras en 3-rättersmeny, självklart finns det även en anpassad barnmeny för de mindre barnen.

Frukost och Yoga

Dagen efter serveras vår frukost i Herrgården. De som känner att de behöver en lugn start på dagen kan innan frukost boka ett Yoga-pass med instruktör kl 8.00.

Alla våra rum har storbilds-tv med Chromecast så önskar barnen stanna kvar på rummen och titta på sina favoritfilmer eller serier så går det bra. Det går också bra att ta med Xbox eller Playstation och koppla in på tv’n om längtan efter tv-spel blir för stor under helgen.

Naturen och omgivningen runt Thoresta Herrgård

Herrgårdsweekend är ett mycket uppskattat inslag på Thoresta. Våra gäster vill ofta komma bort från vardagen och umgås med varandra. Andra ser fram emot att aktiva med exempelvis golf. Bro-Bålsta Golfklubb har sin 9-håls bana öppen året runt. På vintern spelas det varje söndag en Vinter-tour oavsett väder och snödjup. Passa på att spela golf även i januari. Bro Bålsta ligger bara ett par minuter från Thoresta Herrgård.

Naturen runt Thoresta inbjuder också till promenader och cykelturer. Mälaren ligger enbart 5 minuters promenad bort. Här hittar ni även vår spa-bad och bastu i huset, Ören. 

Missa inte att boka in spa-bad i samband med er vistelse hos oss. På grund av rådande situation med Corona så erbjuder vi enbart bokade tider på Ören där ni i sällskapet är helt själva i bad och bastu. Vi städar och regngör mellan varje bokning för att minska smittspridning.

Åbergs Musuem är en attraktion i Bålsta, enbart 10 minuter från Thoresta. Här hittar ni konstmuseum med all konst som Lasse Åberg samlat och skapat under åren. Barnen älskar lekrummet som är inrett i djungeltema och kan enkelt spendera mycket tid där. Cafe finns i lokalerna.

Aktiviteter

Under familjehelgen så har vi aktiviteter som ingår i paketpriset samt ett flertal aktiviteter som bokas i förväg och som det tillkommer en extra kostnad.

De aktiviteter som ingår för samtliga i Familjehelgen är Tipspromenad på Herrgården där varje familj tävlar med varandra i en tipspromenad som är utlagd i en promenad i omgivningen. Herrgården är fylld med famljespel att spela tillsammans, antingen i våra Lounger eller om ni önskar på era rum. Vi annordnar också en Instagram-tävling där priset går till bästa “Familjehelgsbild” som är taggad med Thoresta Herrgård. Prisutdelning sker i samband med middagen.

Aktivitetsteamet

I samarbete med Aktivitetsteamet så erbjuder vi Laserskytte. Skyttet görs med modifierade riktiga hagelgevär. Tack vare att skyttet är helt elektroniskt så blir det ingen rekyl i vapnet och därför passar den här aktiviteten även barn.

Priset för Laserskytte är 200kr/person och aktiviteten tar ca 1 timme.

Tänk på att antal platser är begränsade på aktiviteterna så boka aktiviteten direkt när ni bokar Familjehelgen.

Loftet

På Loftet, vårt aktivitetsrum, kan ni som familj utmana varandra med två st Shuffleboards. Det finns också biljardbord och darttavla. Loftet bokas per timme och ni har full tillgång till shuffleboard, biljard och dart under den tiden.

Pris för Loftet – 500kr/tim

Ören, vår oas vid Mälaren.

I vårt hus Ören hittar ni jacuzzi på altanen och vedeldad bastu. Från bastun kan ni hoppa direkt ner i Mälarens vatten då bastun ligger längst ut på bryggan. Har isen lagt sig så har vi förberett en isvak att hoppa i. Uppfriskande!

På grund av Corona så erbjuder vi enbart separat sällskap att boka Ören. Man bokar 2 timmar till en kostnad av 1500kr.

Yoga

Innan frukost på lördagen och söndagen har vi en Yoga instruktör som erbjuder ett yogapass att starta dagen men. Perfekt start på dagen innan vår uppskattade herrgårdsfrukost.

Familjeweekend

Weekendpaketet inkluderar

  • Ett glas champagne vid ankomst
  • En förstklassig 3-rätters middag
  • Logi i dubbel-, superior- eller deluxerum
  • Herrgårdens frukostbuffé

Priser
Vuxen
Herrgårdsweekend med logi i dubbelrum: 1990 kr/person
Herrgårdsweekend med logi i dubbelrum superior 2190 kr/person
Herrgårdsweekend med logi i dubbelrum deluxe: 2390 kr/person (inkl present på rummet. Värde 200kr)

Junior 13-17 år: 1 390kr/pers
Barn 3-12 år: 790kr/pers

Observera att antal platser på flera av aktiviteterna är begränsade. Förboka era aktiviteter direkt så att ni är säkra på att få plats.

För bokning kontakta oss på 08-582 426 00, via formuläret eller bokning@thoresta.se

Middagen

Från kl 17 är ni välkomna till bords. Då serveras en trevlig 3-rätters meny. Det finns även en anpassad meny för de mindre barnen.

Separata matsalar

För att minska smittspridningen av Covid-19 så fördelar vi sällskap så långt det är möjligt i olika matsalar. För de sällskap som delar matsal så har vi väl tilltaget mellanrum mellan varje sällskap.

Önskar ni boka egen matsal så uppge det vid bokningen.

Vi följer alltid direktiven från Regeringen och Folkhälsomyndigheten. För närvarande är det max 8 personer per bord. Är ni fler än 8 i sällskapet så fördelar vi er på flera bord i närheten av varandra.

Thoresta Herrgård  |  197 93 Bro  | Telefon: 08-582 42600 | Epost: info@thoresta.se

Karta och vägbeskrivning Google Maps

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD AV KONFERENS HOS OSS!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

Några deltagare kan tänka sig delat dubbelrum (med sängar isär), om anläggningen inte kan erbjuda det antalet enkelrum vi primärt önskar