08-582 426 00 info@thoresta.se

Våra mest populära aktiviteter för konferenser

En miljö av möjligheter

En eller flera roliga aktiviteter på er konferens eller kick-off är ett otroligt viktigt och uppskattat inslag under er vistelse. En aktivitet kan ha flera positiva sidor. Att aktiviteten är rolig är kanske ett av de viktigaste kriterierna. Ni bör också tänka på att det är viktigt att röra på sig både före och efter konferensen. En uppskattad aktivitet är yoga på morgonen med efterföljande spa och bastubad på bryggan vid Ören. Avsluta med en gemensam frukost så är gruppen igång för dagens konferens.

Teambuilding

Aktiviteter används också för teambuilding. Vi har ett stort antal aktiviteter för teambuilding. Aktiviteter antingen inomhus eller utomhus där gruppen måste arbeta tillsammans för att nå målet. Vid större grupper så delas ni in i mindre grupper. Då blir teambuildingaktiviteten även en tävling mellan grupperna. Roligt, spännande och lärorik aktivitet på samma gång.

Parken runt vår herrgård är en perfekt omgivning för aktiviteter. Större grupper kan delas in mindre grupper och spridas ut på olika aktivitetsstationer i omgivningarna. En mycket uppskattad aktivitet är att åka på fyrhjulssafari runt i skogarna som omger herrgården. Dagens lunch kanske ska tillagas tillsammans ute i natur i samband med er fyrhjulssafari?

Mälaren och närheten till Stockholm

Vår närhet till Mälaren lockar också med vattenaktiviteter som kajakpaddling eller mer fartfylld RIB-båt.

Det är väldigt uppskattat att åka RIB-båt från Stockholm till Thoresta Herrgård. Färden från centrala Stockholm till Thoresta tar ca 45 minuter. Börja konferensen med samling i centrala Stockholm. Skicka väskor och packning med en buss och njut av en fartfylld resa på Mälaren. När ni kommer fram till Thoresta Herrgård så möts ni av välkomstdrink på bryggan vid Ören.

Lagtävling

Är det en rolig aktivitet ni söker som samtidigt ställer krav på ert team att jobba tillsammans? Då är aktiviteten Råttfällan den aktivitet som ni ska välja. Råttfällan kräver att laget jobbar tillsammans. Tidspressen är hård och laget blir snabbt stressade. För att vinna krävs att arbetet fördelas inom laget och delar koordineras. Utan klara direktiv, delegering och kommunikation blir det svårt att klara de olika momenten.

Behöver ni mer tips på konferensaktiviteter? Ring oss på 08 582 426 00 så guidar vi er till den bästa konferensaktiviteten just för er. Vi kan även hjälpa er att boka talare eller gästföreläsare via våra partners.

Nedan hittar ni ett axplock av våra mest populära aktiviteter.

Relax på Ören

Här finns tid för härlig gemenskap och avkoppling. Tänk dig ett genuint falurött hus byggt precis vid vattnet, med tillgång till vedeldad bryggbastu, utomhusjazucci och ett stort trädäck. Allt med mysigt insynsskyddat läge. Här finns också ett modernt kök, möteslokal och alla tänkbara moderniteter.

Lerduveskytte

På Thoresta skjuter vi lerduvor på riktigt vid en egen professionell skeet och trapskyttebana på området. Förutom nöjet av att skjuta lerduvor får vi också en expertinstruktion i hagelskyttets ädla konst. En aktivitet som är utmärkt för interna tävlingar med roligt eftersnack. Det visar sig ofta att de som inte tidigare skjutit oftast är de som vinner…

Segway

Följ med oss på en segwaytur eller kör en rolig tävling på̊ teknikbana. Vi har 11 stycken Segway x2, dvs. den bästa modellen som passar för alla att köra, Segway x2 är utrustad med bredare hjul vilket gör dem stabilare och mer terränggående. Detta gör att vi kan köra på̊ nästan alla underlag. Alla kan köra segway och man lär sig på̊ bara några minuter. Våra instruktörer ger er en grundlig genomgång och sedan kör vi en vacker tur i naturen eller inne i stan. Om ni är större grupper kan vi hyra in fler segways för turkörning eller använda segwaysen för att göra en rolig aktivitet där vi tävlar på̊ teknikbanor eller kombinerar den med andra aktiviteter t.ex. skytte.

Mountainbike

Runt Thoresta Herrgård finns väldigt fina cykelleder för mountainbikes. Beroende på tidigare vana och kondition så anpassar vi leden för er grupp. Upplev fart och natur tillsammans i gruppen.

Paddla kajak

Kajakpaddling är ett avkopplande och härligt äventyr där omgivningarna utforskas i lugnt tempo. Paddlingen sker på Mälaren och startar nere vid Ören. Paddelmiljön runt Thoresta är väldigt tilltalande med öar, sandstränder och lugna vikar. Chansen är stor att vi ska få se både bäver och havsörnen under turen. Paddlingen sker i 2-manna kajaker, så kallade K2’or, en mycket stabil och lättpaddlad kajaktyp. Oömma kläder anpassade efter väderlek. Komplett ombyte med kläder packat i vattentäta påsar.

Pilbågsskytte

Pilbåge är en av våra mest uppskattade aktiviteter. Våra duktiga instruktörer ser till att ni lär er grunderna och lägger upp skyttet på en lagom nivå. Samtidigt som det är lätt att lära sig hur man skjuter så märker man snabbt att man kan skapa nya utmaningar bara genom att ändra avståndet till tavlan. Efter instruktioner brukar vi inleda pilbågsskyttet med övningsskytte innan vi avslutar med en tävling. Vi skjuter på internationella poängtavlor och beroende på hur stor gruppen är tävlar vi i lag eller individuellt.

Vinprovning / Dryckesprovning

Vinprovning är ett lättsamt och avspänts sätt att inleda er middag. Ni träffas i vår vinkällare eller, om vädret tillåter, i trädgården utanför. Vår sommelier presenterar två utvalda viner som ni tillsammans provar och inleder på så vis kvällens ”begivenhet” – er middag hos oss. Önskar ni en vinprovning med speciellt utvalda viner av vår Sommelier, då ska ni ta en titt på vår Vinprovning Premium, där ni får möjlighet att prova några av våra allra mest spännande viner från vår vinkällaren.

Smakfyllda upplevelser

Låt oss få kittla era smaklökar och stimulera er sinnen genom en smakfylld upptäcksfärd. Hos oss har ni möjlighet att genom kunnande och okunnande, med vältrimmade smaklökar och med sunt förnuft, genomföra en praktisk frågequiz för både sinne och smak. De frågor som ska besvaras återfinns i Thorestas miljö och tillsammans kommer ni smaka, lukta och känna er fram till svaren. Det vinnande laget får inte bara välförtjänt beröm utan också en goodiebag med godbitar från Thorestas kök.

Ställ med gevärr för laserlerduveskytte samt poängräkning

Laserlerduveskytte

Miljövänligt och ofarligt sätt att uppleva spänningen av lerduveskytte i både dagsljus eller mörker. Vi använder riktiga hagelgevär som är modifierade med avancerad elektronik tillsammans med plastduvor. Vill man skjuta inomhus går det också bra men då skjuter man på fasta mål i form av små lådor. Träffar, missar och poäng visas på en elektronisk poängtavla. Eftersom det inte blir någon rekyl när man avfyrar geväret är denna aktivitet lämplig för alla.

Mästarnas mästare gruppaktivitet för teambuilding

Mästarnas mästare

Ni har sett originalet på Tv, och vill givetvis veta vem är Mästarnas Mästare på ert företag. Vår variant är en riktigt rolig och utmanande aktivitet där massor av talanger sätts på prov. Vi har ett system där man får poäng efter det lag som man just då ingår i och sedan tar man med sig sina individuella poäng under dagen vid lagbyte. Det gäller alltså att vara en bra lagspelare för att vinna. På de flesta grenar deltar alla i laget aktivt men på några grenar måste ni utse någon att utföra t. ex. ett klättermoment eller styrkeprov. Detta innebär att vi i slutet av dagen har några deltagare som har högst poäng och med dessa kör vi en final där mästarnas mästare skall koras. Vi bygger upp en enklare arena som de flesta aktiviteter kommer att utgå från och som vi har som samlingsplats under aktiviteten. Grenarna som Mästarnas mästare kan innehålla är bland annat: skytte, teamhinderbanor, cykelstafett, com-radioorientering, klättermoment, styrka, uthållighet, pannbens-utmaningar, sammarbetsövningar, klurigheter och minnesövningar.

Checkpoint 59

En kommunikationsaktivitet som passar alla. Den är rolig, lagom fysisk och samarbetet kommer till sin ytterstaspets. Gruppen delas upp i lag om 4-8 personer. Varje lag utser en lagkapten som tilldelas com-radio och kartamed kontrollpunkter. Övriga i laget får endast en com-radio. Lagkaptenens uppgift är att via radion styra laget till de olika kontrollerna. På varje plats finner laget information som de skall rapportera tillbaka till lagledaren som skriver ner svaret på rätt plats i svarshäftet. Tydlig och enkel kommunikation är viktigt för att lösa uppgiften. En nog så avgörande detalj är att lagen endast har 59 minuter på sig att hitta alla kontroller.

Radiokommunikation i aktiviteten Checkpoint 50
Konferensaktiviteten Mousetrap för samarbete och teamwork

Mousetrap

Detta är en roligt aktivitet som utmanar deltagarnas förmåga att samarbeta och kommunicera både internt och externt. Dessutom krävs det att lagen är kreativa, uppfinningsrika och kan arbeta under tidspress. Tillsammans skall alla grupper på tid bygga en avancerad råttfälla. Varje grupp skall konstruera en unik del av anordningen och varje del skall kunna starta nästföljande del. Grupperna får en bestämd mängd material och verktyg samt en unik mekanisk detalj (t.ex. en liten tågbana eller sparkande leksaksfotbollspelare). Det finns en gemensam verkstad där lagen kan låna mer verktyg och material. När man sätter i gång råttfällan kommer det att se ut lite som ett jättelikt domino där varje rörelse kan följas av samtliga och förhoppningsvis avslutas allt med att råttan fastnar i fällan och ett stort jubel utbryter. Mousetrap kan arrangeras både inom- och utomhus.

Vernissagemålning

Den perfekta aktiviteten för såväl teambuilding, underhållning eller avkoppling. Den passar både stora och små grupper och kan utföras såväl ute som inne. I grupper 3–5 personer målar ni tavlor efter tema med hjälp av en konstnär. Tavlor som ni sedan kan pryda kontoret med.

iTeamriddle

Teamriddle är en iPad-aktivitet där deltagarna kan förvänta sig en fartfylld tävling där vi pressar tekniken till oanade höjder. Roliga övningar, kluriga frågor, fotouppdrag samt konstruktionsuppgifter matas på i en aldrig sinande ström. I den utrustning som delas ut finns bland annat ryggsäck, en Ipad, ett häfte, kartor mm. Hög uppfinningsförmåga och smartness kommer att belönas där inget kan tas för givet på förhand. Målet med aktiviteten är att försöka lösa så många uppgifter som möjligt och intjäna poäng utan förluster. Laget med bäst samarbetsförmågan är de som ligger närmast till hands att vinna den åtråvärda pokalen. När tiden är ute summeras aktiviteten under glada former och avslutas sedan med en prisutdelning. Aktiviteten utförs utomhus.

Skyttekampen

Här har vi kombinerat de tre mest efterfrågade skytteaktiviteterna i en rolig skyttekamp. Bågskyttet sker med tävlingsbågar, luftgevären har kikarsikten och luftpistolerna är av klassisk modell. Vi värmer upp med bågskyttet på olika avstånd från tavlan. Därefter är det dags att finjustera siktet med våra luftgevär. Allt avslutas sedan med en rafflande finalomgång där vi plockar fram de utslagsgivande luftpistolerna. Nu är det upp till bevis om deltagarna har fått till den ”inre målbilden”. Instruktören kommer med tips och råd under hela aktiviteten. Vartefter som deltagarnas skicklighet ökar så ökar vi även avståndet till måltavlorna. Enkelt, roligt och alla kan vara med. Mest poäng blir vinnaren för dagen. Kläder efter väder.

420 Sekunder

420 sekunder är en galet rolig och populär teamtävling! Aktiviteten bygger på att man i lag möter varandra parallellt vid 6 stationer, och under tidspress måste jobba tillsammans för att lyckas lösa de problem som de ställs inför. 5 övningar görs i en grundomgång och allt avgörs sedan i en rafflande final. Deltagarna kommer att få nyttja hela sitt förråd av humor, intelligens och planeringsförmåga samt testa sina gränser, men mer mentalt, än fysiskt. Aktiviteten passar alla, såväl gammal som ung. Utförs utomhus = kläder efter väder

Nerver av Stål

Nerver av stål är en rolig och utmanande inomhustävling som alla kan vara med på. Deltagarna delas upp i lag och där man sedan möter de andra lagen i 12 stycken olika utmaningar. Varje lag väljer ut en lagkamrat per omgång som skall möta de övriga lagens utmanare. Efter varje utmaning så väljer man ut en ny lagmedlem, vilket gör att alla får göra minst 2 stycken utmaningar under denna hektiska timme. Något som kan vara mer än tillräckligt av nervspänning för de flesta! Övriga deltagare är publik och glada påhejare! Koncentration, smartness och fokusering är tre stycken mycket användbara egenskaper under denna nervkittlande aktivitet. Aktiviteterna utförs inomhus.

Kreaktiviteten

Kreaktiviteten en rolig aktivitet där ett 30-tal luriga och kluriga utmaningar skall lösas inom en viss tid. Utrustningen man får till sin hjälp består bland annat av en digitalkamera, några pappersark, ett snöre, en penna och en plastpåse. Målet med aktiviteten är sedan att försöka att lösa så många uppdrag som möjligt från den uppdragsfolder som finns med och intjäna maximalt antal poäng! Tex lösa hemliga koder, tillverka “omöjliga” pappers konstruktioner, lösa teambuildinguppgifter och ta bilder på medarbetare utförandes olika uppdrag. Allt under tidspress förstås för att göra det extra utmanande. När tiden är ute summeras aktiviteten under glada former och vinnarna utses. Aktiviteten utförs utomhus = kläder efter väder.

ATV safari

Med våra 4-hjuliga motorcyklar får du en naturupplevelse utöver det vanliga. Den utmanade banan är ca 7 km lång och går genom en fantastisk skog där förarna får manövrera sina motorcyklar över stock och sten och genom trixiga passager. Under denna aktivitet är det förbjudet att vara påverkad av alkohol och/eller mediciner.

Aktivitet med skogskörning av fyrhjulingar
Aktivitet med isskulpturer där grupp sågar is med motorsåg
Aktiviteten isskulptur är klar och resultatet presenteras

Isskulptering

Isskulptering är en avspänd och trevlig aktivitet, där kreativiteten flödar i eldens värmande sken. Under professionell vägledning guidas deltagarna in i is skulpterandets magiska värld. Deltagarna formar isen efter ett bestämt tema som tex kan vara företagets logotyp eller liknande. Med hjälp av olika typer av stämjärn formas isen till den vision som gruppen har valt. När tiden är inne presenterar grupperna sina verk och hedersomnämnandet går till laget med bästa kreation kombinerat med bästa motivering. En annorlunda aktivitet som faktiskt går att göra året runt. Aktiviteten utförs utomhus = kläder efter väder

Tillbaka till Konferens Startsida.

Thoresta Herrgård  |  197 93 Bro  | Telefon: 08-582 42600 | Epost: info@thoresta.se

Karta och vägbeskrivning Google Maps

Konferens med egen Herrgård

Vad roligt att ni är intresserade av konferens hos oss!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

VAD ROLIGT ATT NI ÄR INTRESSERAD AV KONFERENS HOS OSS!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi en offert som stämmer överens med era specifika önskemål.